Természetes, gyógynövény tartalmú megoldást kínál a Frezyderm a szoptatás alatt fellépő mellbimbó gyulladásra!

Sok esetben előfordulhat, hogy a szoptatás idején begyulladhat a mellbimbó, illetve kisebesedhet a mellbimbó. Az ezzel járó tünetek elég kellemetlenek, de hatékonyan orvosolhatók.  Mellgyulladás idején sem szabad  abbahagyni a szoptatást, sőt ez a gyógyulás legfontosabb eleme. A megszokott rendszerességgel kell szoptatni, hogy  kiürüljenek az emlők. A túltermelődés és a tejcsatorna elzáródások többsége abból adódik, hogy az anyák szoptatás után igyekszenek üresre fejni mellüket. Ennek következtében túltermelés lép elő vagyis sokkal több teje lesz, mint amire a babának szüksége van. Fölösleges minden szoptatás után fejni, abban az esetben ha a baba ügyes és jól szopik. Abban az esetben, ha a mellünk begyulladt, akkor a szoptatást mindig kezdjük a begyulladt mellünkkel, hogy a még éhes babánk alaposan kiürítse azt. Házi praktikaként alkalmazhatunk még a gyulladt mellre
közvetlenül szoptatás előtt meleg vizes borogatást. Ez segíti a tejcsatornák kitágulását, így könnyebben ürül ki a tej.

Amennyiben a gyulladás komolyabb, akkor mindenféleképpen forduljunk orvoshoz és napra pontosan tartsuk be a kezelési utasításokat. A cumi és a cumisüveg használata rontja a baba szopási technikáját, sebesedéshez vezethet, ez pedig fokozza a mellgyulladás kialakulásának veszélyét. Érdemes ezeket kerülni. A kisebesedett mellbimbó is a szoptatás egyik tünete lehet. Ezt sokszor a helytelen mellre tétel vagy a baba nyelvével, fogacskájával való súrlódás okozhatja.

Törekedni kell a helyes mellre tételre, kerülni kell a melltartót vagy melltartó betétet, hogy minél többet levegőzzön a mell. Mindemellett javasolnám a nagyon hatékony, kizárólag gyógynövényekből készült krémzselét. A Frezyderm Nipple Care krémzselé  semmiféle mesterséges, szintetikus anyagot nem tartalmaz, így nem árt az anyuka mellének, de a babának sem. Természetes módon fertőtlenít, nyugtató, viszketéscsillapító és enyhén vérzéscsillapító hatású. Már a terhesség negyedik hónapjától alkalmazható napi 1-2 alkalommal. Mivel természetes anyagokat tartalmaz szoptatás idején lemosás nélkül is alkalmazhatjuk.

Próbáljátok ki, megéri!

Sok sikert kívánunk a minél hosszabb szoptatáshoz!

MindenNőnek.hu