Te már tudod, hogy védd meg bőröd a striák, terhességi csíkok kialakulásától?

A terhességnek sajnos nem csak pozitív, hanem negatív velejárói is vannak. Az alak jelentősen és akár véglegesen is megváltozhat. Ahogyan nő a pocakban a baba, úgy változik a mama teste is. Sajnos ez nem működik nyomtalanul. A hason, combokon és a csípőn is terhességi csíkok (striák) jelenhetnek meg. A striák akkor keletkeznek, ha a kötőszövet nagy megterhelésnek van kitéve, nem tűri a hirtelen változásokat, ezért elszakad. A kismamák pocakja a baba növekedésével ennek fokozottan ki van téve. A friss stria piros, esetleg lila, ezeket könnyebb kezelni, ezért ha észrevesszük, azonnal tenni kell ellene, mert különben a csíkocskák tovább szakadnak és máshol is megjelenhetnek.

Az új striák/bőr feszülési csíkjai 100%-ban eltüntethetőek megfelelő kezeléssel. FREZYDERM Prevenstria (új striák megelőzésére) védő-puhító krém különleges hatóanyagokat tartalmaz, melyek védik a bőr természetes rugalmasságát, aktiválja a sejtek légzését és serkenti azok aktivitását, valamint megnöveli a bőr ellenállását. A terhesség kezdetétől érdemes a krémet alkalmazni a has, comb, derék és a mell felületén, hogy biztosan megelőzzük a csíkok kialakulását. Használata nem csak a szülés alatt ajánlatos, hanem a szülés után, a pocak teljes visszahúzódásáig. A mell esetében fontos, hogy a mellbimbót a szoptatás miatt inkább kerüljük a krém használata során. A mell esetében a használata a tej elapadásáig ajánlatos.

Abban az esetben, ha már régebb óta meglévő csíkokról van szó, nehezebb a helyzet, de erre is kifejlesztettek egy krémet, mely „újraformálja” a bőrt. A Frezyderm Reconstriát a meglévő csíkokra fejlesztették ki, aktiválja a kollagén képződést, fokozza a bőr megújulását, látványosan elhalványítja a hegeket és striákat. Stimulálja az újraserkentő rostokat, így csökkenti a feszülési csíkok biometrikus paramétereit. Sajnos ez teljes mértékben nem tudja megszüntetni a már régebben kialakult striákat, de elhalványítja őket. Mind két krém gyógynövény alapú, nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, így mindenki bátran használhatja.

Üdv.

MindenNőnek.hu