Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan módszert, amely segítségedre lehet a pelenkakiütés megelőzésében és kezelésében.

A legjobb védelem a pelenkakiütés ellen, hogy a baba popsiját szárazon tartod,  így a legjobb, ha a lehető leghamarabb  kicseréled a pelenkát miután az piszkos lett. Ne szorítsd rá a pelenkát a babádra,  mert így ezáltal nem kap kellő mennyiségű levegőt a bőre. A bő babaruhák is segítenek a bőrnek lélegezni és hosszabb ideig szárazon tartani azt.

A csecsemők bőre sokban különbözik a felnőttekétől: a szaru- és a hámréteg vé­konyabb, a hámsejtek kap­csolódása lazább, a faggyú­mirigyek pedig még nem működnek, ezért a külső hatásokra, irritáló anyagok­ra, fertőzésekre érzéke­nyebben reagál..

 Ha textilből készült, mosható pelenkát használsz, akkor lehetőleg illatmentes mosószerrel és ruhaöblítő nélkül mosd őket. Mindkettő pelenkakiütést okozhat a gyermek számára. Mosd ki a pelenkákat meleg vízben és öblítsd ki kétszer. Adj ecetet az első öblítő vízhez, hogy eltávolíts minden lúgos hatású anyagot.

Gondosan meg kell tisztítani a nemi szervek területét minden pelenka csere után.

Nem kell dörzsöld a bőrét, amíg megszárad. Ha hintőport szeretnél használni, válaszd inkább a krémes állagú FrezyDerm folyékony hintőport!

Ennek előnyei:
  • Megelőzi a bepállást és a begombásodást a pelenkás korban lévő kisbabáknál.
  • Csökkenti a baba bőrének szárazságát, viszketését, gyulladását.
  • Elszigeteli az érzékeny bababőrt az irritáló tényezőktől.
  • A csecsemő hajlataiban a folyékony hintőpor nem csomósodik be, és a kis ruhácskáján sem hagy foltot!
  • Nem allergizál és nem okoz húgyúti gyulladást!
Ha a baba bőre hajlamos az irritáltságra, kipirosodásra, pelenkakiütésre, esetleg az ekcémára, alkalmazz egy védő kenőcsöt minden alkalommal, amikor pelenkát cserélsz! A FrezyDerm pelenkakiütés elleni Babakrém.
  • vízálló védőréteget képez a felhámon,
  • megakadályozva a vizelet által okozott irritáció,
  • valamint a pelenka dermatitisz és
  • a fertőzések kialakulásának veszélyét.
Kamillaolaj és panthenol tartalma révén gyulladáscsökkentő, elősegíti a sebgyógyulást, csökkenti a babák érzékeny bőrének szárazságát, viszketését, irritációját.
Gyermekünk pelenkakiüté­se az ajánlott otthoni gyógymódok segítségével valószínűleg gyorsan, három-négy nap alatt el­múlik. Ellenkező esetben forduljunk orvoshoz, aki megállapítja, hogy valóban pelenkadermatitiszről, illet­ve valamilyen gombás vagy bakteriális fertőzésről van-e szó. A popsin jelent­kező „pattanások” vagy hólyagok Staphylococcus (baktérium) fertőzésre utalhatnak, amely antibioti­kumos kezelést igényel. Ha a kiütés elfekélyesedik és vérzik, haladéktalanul vigyük orvoshoz a kicsit.
Üdv.
MindenNőnek.hu