A csecsemők fejbőre, szeme és haja sokkal érzékenyebb, így könnymentes babasampon és sokkal több törődést és odafigyelést szükséges.

Van olyan baba, amely csak néhány pihével születik, van, aki hosszabb hajjal jön a világra. Nagy körültekintést igényel az újdonsült szülőktől a könnymentes babasampon, a hajmosás módja és a fésű kiválasztása. Összeállításunk segít Nektek a Babák fejbőrének ápolásában.

A baba fejbőrét minden nap ápolni kell!

A fésű használata egyáltalán nem szerencsés kis korban, csak a puha szőrű hajkefe ajánlott, mert még nagyon érzékeny a baba fejbőre. Dörzsöljük át a kefével a Pici fejét, ezzel is serkentve a vérkeringést, a hajhagymák működését.

Az érzékeny hajszálak és fejbőr tisztítása a mindennapos pancsolás során hamar megszokottá válik a baba számára. A baba bőre csupán egyötöde egy átlagos felnőtt bőrvastagságának. Emellett a különböző mirigyek működése sem alakult még ki  teljes egészében. Éppen ezért a babáknál fürdetéskor mindig speciálisan, a korának megfelelő, csecsemőknek készült könnymentes sampon és tusfürdőket használjunk. A FrezyDerm könnymentes babasampon  gyógynövényes hatóanyagainak segítségével teljesen kizárható a bőrirritáció,  könnyel megegyező kémhatással rendelkezik, ezáltal nem csípi a kisgyermek szemét.

Nagyon fontos, hogy fürdetés után bugyoláljuk be alaposan a pici fejét, hogy meg ne fázzon!

A koszmó csecsemőkorban nagyon gyakori bőrbetegség, ez a sárgásbarna lerakódás általában a kutacs környékén található, ami a nem megfelelő vérkeringéstől alakul ki az elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából. Legegyszerűbb eltávolítási módszer, ha a fürdetés előtt bekenjük a baba fejét FrezyDerm koszmó elleni olajjal, várunk 30-60 percet, majd átkeféljük a kisbaba fejét és megmossuk. Ezzel az olajjal már 3- 4 használat után szinte teljesen eltávolítja az elhalt hámsejteket, és használatával megelőzhető az új pikkelyek kialakulása is.

Kicsit nehezebb a hajmosás, amikor már ülve fürdik a kicsi, mert rendszerint tiltakozik ellene. Ha az arcára csorog a víz, forgatja a fejét, sír, az arca felé kapdos. Próbáld észrevétlenül, hátulról szivaccsal mosni a fejét, vagy illessz hajmosó karikát a homlokára.

Pohárból, hátulról öntsd a fejére a vizet, miközben óvatosan megemeled az állát, hátrahajtod a fejecskéjét. Így nem csorog az arcára a víz. Legyen kéznél egy száraz mosdókesztyű, hogy megtörölhesd a szemét és ne legyen kellemetlen élmény neki a hajmosás.

Üdv.

MindenNőnek.hu