1. Kerüld a hüvelyöblítést

A zuhanyozás uralkodó volt a viktoriánus korban, és még az angol királynő is használta a női higiénia eszközeként, különösen a menstruáció időszakában.

A tanulmányok azonban azt mutatják, hogy a hüvelyöblítés nem jó az egészségünkre nézve.

Zuhanyozás közben csak hagyd, hogy a tiszta víz átfolyjon a női testrészeken.

2. Borotválkozz óvatosan

A csupasz alsó napjainkban igen divatos, és sokak az intim higiéniával is kapcsolatba hozzák. A valóságban viszont a szőrzetnek védelmi funkciója van, mégpedig hogy megvédje a női nemi szervet a horzsolódásoktól.

A borotválkozás helyett egészségesebb a szeméremszőrzet rövidre nyírása. Ha te vagy a párod mégis a sima felületekért rajong, fontold meg a brazil vagy a bikinivonal gyantázását.

3. Kerüld a szappanok és a tusfürdők használatát

A hüvelyed a tested legérzékenyebb része, ezért a lehető legnagyobb odafigyelést igényli. Bár a finom illatú szappanok könnyen elcsábíthatnak, tudnod kell, hogy egyes termékek felborítják a hüvely pH-egyensúlyát.

Kimossák ugyanis belőle a laktobacillusoknak nevezett hasznos baktériumokat, amik más kártékony baktériumok ellen védenek. Tisztálkodj inkább tiszta vízzel, és használj speciális intim mosakodó termékeket. De figyelj, mert egyáltalán nem mindegy, hogy milyen terméket választasz az életkorodnak megfelelően!

A Frezyderm Intim segítség +pH4 csomagban található gél és hab kifejezetten menstruációs korban lévő nők számára lett kifejlesztve.

Míg a Frezyderm Intim segítség +pH7 csomag a menstruáció előtti lányoknak és a változó kor utáni hölgyeknek ajánlott.

4. Törölj mint egy profi

A vécéhasználat utáni törlést valószínűleg azóta csinálod, amióta egyedül végzed a dolgod.

De biztos vagy benne, hogy jól törölsz?

A cystitis fertőzések a vastagbélben élő baktériumok miatt alakulnak ki, amelyek könnyen bejutnak a húgycsőbe, ha nem megfelelően törölsz. És mivel ezek a baktériumok nem tartoznak oda, UTI-t okozhatnak.

A profik felülről lefelé végzik ezt a mozdulatot, és a papír után higikendőt is használnak.

Minden nő szépnek és elegánsnak akarja érezni magát, ehhez viszont elengedhetetlen a belső kényelem és a tisztaság is.

A tiszta test megőrzéséből származó önbizalom mellett a higiénia csökkenti annak kockázatát is, hogy szeretteidnek átadj valamilyen betegséget.

Minden nőnek jár az egészség és a magabiztosság!