Ekcémás a bőröd? Vagy hiába kened, mégis olyan száraz mint a sivatag?

Egy egészséges ember bőre általában 14-15 évesen éri el a maximális fejlettségét. Ekkorra – a nemi hormonok termelődésének köszönhetően – kialakul bőrünkben a faggyúréteg, amely sok kórokozóval szemben hatásosan védi testünket. A csecsemő bőre tízszer vékonyabb, mint a felnőtteké, így sokkal sérülékenyebb és érzékenyebb, áteresztő képessége is sokkal nagyobb, emiatt érdemes őket óvnunk minden káros hatástól, vegyi anyagtól.

A felnőttek számára készült hidratáló krémek, testápolók legtöbb esetben  olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek kifejezetten károsak egy fejlődésben lévő szervezet számára. Ezek egyszerűbb esetben bőrpírt, viszketést, rosszabb esetben komolyabb égető bőrfájdalmakat okozhatnak a babának.

Fontos odafigyelnünk, hogy kifejezetten babák számára készült termékeket használjunk! Részesítsük előnyben a természetes alapanyagokból készült termékeket, várandós és szoptatós anyáknak is érdemes hasonló kozmetikumokat használnia, hiszen ilyenkor a teste napi kapcsolatban van a babáéval!

Az ekcéma olyan bőrgyulladás, amelynek a tünetei a hámló, vörös, száraz bőr, esetleg nedvezéssel és erős viszketéssel. Sok fajta ekcéma létezik, de csecsemő- és gyermekkorban az atópiás ekcéma (veleszületett, belső eredetű ekcéma) a leggyakoribb. Az ekcéma krónikus, vagyis hosszan tartó állapot, az időről-időre jelentkező fellángolásokat tünetmentes időszakok tarkítják. Az ekcéma lehet enyhe és lehet olyan súlyos állapot, amikor a gyermeket az alvásban is zavarja a viszketés.

Az ekcémás bőr gyógyítása, illetve kialakulása megakadályozható, ha fürdés helyett zuhanyzunk. Az ekcéma súlyosbodik, ha a bőr kiszárad. A túl gyakori tisztálkodás pedig lemossa a bőrt nedvesen tartó védőolajokat, így fokozódik a fertőződés. Fürdéshez használjunk Frezyderm Kamillás fürdetőt, mely hatóanyagai révén segít ápolni, védeni, gyógyítani a bőrt. Az ekcémás bőr gyógyítása közül talán a legfontosabb, hogy minden fürdés után használjunk hidratáló krémet, amellyel alaposan kenjük be a problémás bőrfelszínt. A FrezyDerm Hidratáló Babaápoló tejjel védelmet tudunk nyújtani a baba és a mama bőrének egyaránt, megóvja, nyugtatja és ápolja az érzékeny bőrt, s csökkenti az irritációt!