Forrás: csúcsforma blog

CELLULIT, narancsbőr elleni masszázs

A Cellulit, narancsbőr elleni masszázs kezelés karcsúsít, átformálja a testkontúrt. A bőrt feszesebbé, selymesebbé teszi.  A cellulit masszázs természetes, hatékony és kényelmes módon segít eltüntetni a narancsbőrt, amely  nem más, mint a test bizonyos részein – elsősorban has, comb, kar, fenék – kialakult zsírfelesleg, amelytől a szervezet nem tud megszabadulni.

A narancsbőr hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, fogamzásgátló szedése is. A nyirokrendszer szállítja el a sejtekből és a sejt közötti térből a salakanyagokat, s ha ez nem működik elégségesen, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét.

A narancsbőr elleni masszázs során speciális  masszázstechnikát alkalmazunk, amely 12 fogásból áll. Ez a masszázs erőteljesebb, mint pl. a svédmasszázs, mivel a célja a zsírsejtek összetörése. Ennek következtében a cellulit  masszázs után a bőrfelület belilulhat, ami természetes jelenség, mint pl. az izomláz. A cellulit masszázs végén gumiköpölyt alkalmazunk, amely a vákuumhatás kedvező élettani hatásait használja ki a tökéletes eredmény elérése céljából. A masszázs során speciális bőrfeszesítő, narancsbőr elleni krémet használnak, mely felgyorsítja a méreganyagok távozását és a segítenek a áhított cél gyorsabb elérésében.

A narancsbőr elleni masszázs hatásai:

Meglazítja a zsírszöveteket, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat. Hatására a hajszálerek (kapillárisok) aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőr hőmérséklete, olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, ezáltal élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is.  A hatást fokozza a cellulit masszázs során használt fahéj hatóanyagú masszázs krém, valamint a köpölyözés is, amelynek jótékony hatása szintén évszázadok óta ismert.

 A cellulit masszázs okozta bőrfelmelegedést fokozzuk a testtekercselő fólia alkalmazásával. A fólia alatt a paprika olajnak és a mély zsírbontó cellulit masszázsfogásoknak köszönhetően generált hőhatás tovább fokozódik. A fóliával együtt távoznak vendégeink, mely nem zörög és észrevehetetlen a ruha alatt.

Felmérés a narancsbőr elleni  masszázsterápia előtt:

 A test és a kötőszövet feltérképezése elengedhetetlen mozzanata a cellulit masszázs megkezdésekor. Egyrészt tapintással és szemrevételezéssel megvizsgáljuk a kötőszövet adottságait, illetve megállapítjuk van e kizáró oka a cellulit masszázs végzésének (lásd lentebb).

A masszőr kikérdezi a cellulit masszázsra érkező vendéget táplálkozási szokásairól, elegendő folyadékbeviteléről. Mérőszalaggal adatokat veszünk fel a test körméreteiről, hogy a változás követhető legyen.

A cellulit masszázs végeredménye

A kezelés karcsúsít, átformálja a testkontúrt. A bőrt feszesebbé, selymesebbé teszi, jelentősen csökkennek a „gödröcskék”.  Célszerű kúraszerűen alkalmazni, minimum 10 alkalommal, emellett szükséges a sok folyadék fogyasztása, hogy a méreganyagok kiürülhessenek, valamint a testmozgás, ami már egy intenzív napi séta formájában is jelentősen megnöveli a kívánt eredmény elérését.

 Vendégeink gyakran kíváncsiak, hogy mennyire fájdalmas a cellulit masszázs?  Az erősebb kötőszövettel rendelkező hölgyek általában nem panaszkodnak a cellulit masszázs erősségét illetően. Viszont vékonyabb kötőszövettel rendelkező hölgyek az első pár narancsbőr elleni masszázst intenzívebben érzik, majd általánosan mindenkire igaz, hogy hozzászokik a bőr, az izomzat a terheléshez és amellett, hogy már nem fáj annyira a cellulit masszázs, a karcsúsodó combok, farpofák és derék látványa kirobbanó örömmel tölti fel viselőjét.

Kiknek nem ajánljuk a narancsbőr elleni masszázst?
  •  várandós anyáknak
  • szoptató kismamáknak
  • érszűkület esetén
  • visszér esetén
  • vérzékenység esetén
  • daganatos betegségben szenvedőknek
  • legyengült szervezet számára
  • idős embereknek